fredag 14 februari 2014

Hur farligt är egentligen rökandet?


Se på videon!
Vi vet alla att rökning är ohälsosamt och farligt. Men HUR skadlig är rökningen egentligen?
Tobak innehåller förutom nikotin även tusentals andra skadliga ämnen. Sådana, som används bl.a. i tändvätskor, tvättmedel och t.o.m. insektgifter. Det är uppenbart att gifterna inte för med sig något gott för hälsan, för att inte tala om lungorna.

Det är välkänt att lungorna blir mörka av tjäran och därtill rökfyllda. Deras funktioner försämras också avsevärt. Rökningen skadar hela kroppen och förorsakar ett flertal sjukdomar.

I denna informativa video får man se hur den inbitna rökarens lungor skiljer sig från friska och rena lungor. Förutom färgen har också formen försämrats efter tiotals år av rökning.

1 kommentar:

  1. Cigaretter innehåller SÅPASS massor av olika gifter att t.o.m. knarkhundar har SVÅRT att kunna nosa reda på knarket som smugglas inne i små hylsor instoppade i den oranga cigarettdelen. Dessutom har jag sett många som tar upp den cigarettfimpar och röker dem SLUT: DET VÄRSTA är att jag sett barn ta upp glödande cigarettfimpar och rökt dem S-L-U-T! Piporna kan jag godkänna&snus MEN INTE CIGARETTER! Möter på trottoarer STORRÖKARE: Ge dem BÖTER!

    SvaraRadera