onsdag 27 november 2013

D 3 vitamin bra skydd mot influensa

Så här på hösten sprider sig mycken influensa och många tar okritiskt  en massa vacciner. Ofta får man höra kritik mot dem som inte vaccinerar sig, för att de skulle vara smittospridare. Men friskvårdarna är antagligen mera sällan flunsiga än de som vaccinerar sig. Friskvårdarna hålls friska på naturlig väg och är snarare förebilder för andra t.ex. i att inta extra D vitamin.

Det finns omfattande forsking som visar att D 3 vitamin är mycket bra mot influensa. Här är ett par exempel
- En japansk studie med barn i åldern 6-15 år  visade att skyddseffekten  var 58% med en daglig dos på 1200 IU.
- I USA fann man en 60 minskning hos afroamerikanska kvinnor som tog 800 IE per dag av vitamin D  och helas 90%minskad risk för dem som tog 2000 IE per dag.
- När Dr J Cannel gav 2000 IU av D 3 per dag åt fångar fick  ingen av dem influensa då en epidemi drabbade fängelset.Detta trots att de umgicks med dem som blev sjuka.

Enligt Dr Cannel är D-vitaminbrist den största orsaken till influensaepidemier.

D vitamin stärker helt klart kroppens  immunförsvar mot virusar. D-vitamin har inga skadliga biverkningar i motsats till de vacciner som rekommenderas. Vi borde antagligen lägga pengarna på ökade C vitamin doser istället för på massvaccineringarna.

EU har lagt gränsen för den dagliga dosen till 4000 IE per dag som maximalt säker. Även den gränsen är låg med beaktande av att en dag med simdräkt i solen ger 20 000 IU D3 vitamin. Vid den gränsen stoppar också kroppen produktionen av D 3.  Det låter ju som en naturlig gräns.

Myndigheterna är inriktade på lägsta dos för förebyggande av bristsjukdomar. Vi kunde gott ta betydligt större doser, särskilt som det inte bara är immunförsvaret som stärks. D vitamin är också mycket viktig  för att motverka åderförkalkning.

Influensa är kroppens naturliga försvar och ingenting vara rädd för. Med tanka på våra mörka höstar och vintrar och vårt underskott på sol rekommenderas ändå D vitamin för alla och som vill satsa på sin hälsa.    
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar