onsdag 23 oktober 2013

En liten frukt som kan förändra liv


Miljoner människor runt världen har druckit Tahitian Noni och njutit av dess unika nyttoegenskaper. Tahitian Noni kan ju faktiskt stärka såväl hälsan som plånboken. 

Traditionellt har noni använts som livsmedel, hudfuktare, hårrening och kroppsrening. Dagens vetenskap bekräftar det som tahitierna alltid vetat, nämligen att noni är den mångsidigaste mest användbara frukten på vår jord. 

Noni innehåller en unik skala av bioaktiva ingredienser, bl.a iridoider, lignaner, polysakkaroider, flavonoider och fettsyror. Alla dessa är naturliga bioaktiva kemikalier, som stärker kroppens biologiska aktiviteter. 

Forskarna har speciellt upptäckt, att noni innehåller exceptionellt mycket iridoider. Iridoiden är en  kraftfull fytokemikalie, en sekundär metabol. Iridoider produceras av plantor, primärt som försvar mot infektion av mikroorganismer. Noni är också en adaptogen, vilket innebär, att den hjälper att upprätthålla balans i kroppens processer. 

Noni innehåller bl.a mangan. Det är ett spårämne som bidrar till att skydda celler från fria radikaler och befrämjar en normal ämnesomsättning. Mangan stöder också normal benmassa och normal uppbyggnaden av bindväv.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar